Γλυκοπατάτες mexican style

siteadminVegan/ωμοφαγικές προτάσεις

Υλικά:

  1. Τέσσερις γλυκοπατάτες
  2. Ένα φλιτζάνι φασόλια κόκκινα
  3. Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι
  4. Τοματίνια
  5. Κόλιανδρο φρέσκο
  6. Ένα αβοκάντο
  7. Ένα κρεμμύδι
  8. Μία πιπεριά κόκκινη
  9. Δύο λάιμ
  10. Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο/ λάδι σπόρων
  11. Αλάτι μη ραφιναρισμένο
  12. Καπνιστή πάπρικα
  13. Πιπέρι κόκκινο
  14. Τζίντερ

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε στη μέση με τη φλούδα και τις τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν. Σε ένα μικρό κλειστό δοχείο ρίχνουμε το λάδι, τα στυμμένα λάιμ φτιάχνοντας μίγμα.  Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα τοματίνια, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το αβοκάντο, την πιπεριά και τον κόλιανδρο, ρίχνουμε αλάτι και τα περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα.

Καλή όρεξη!